Jupiter u kućama - kako najlakše iskoristiti potencijale na poslovnom i ljubavnom planu

Jupiter u kućama    Smatrate da nemate dovoljno sreće u životu? Jupiter u natalnoj karti ukazuje na Vaše potencijale za ostvarenje uspeha i sreće i za efikasnije iskorišćenje šansi koje Vam se pružaju. Jupiter se u astrologiji smatra planetom sreće i planetom koja stimuliše osobu da postiže velike uspehe i da ostvaruje krupnije ciljeve. Jupiter ispoljava snažno pozitivno dejstvo i povezuje se sa izobiljem, optimizmom, ekspanzijom, učenjem i sticanjem novih saznanja, ostvarenjem velikog materijalnog bogatstva...
   Kao i svaka druga planeta i Jupiter u većoj ili manjoj meri ispoljava svoje pozitivne uticaje u zavisnosti od položaja jer kada je na dobrom položaju u natalnoj karti njegov uticaj se ispoljava maksimalno tako da čega god da se dotakne to počinje da se širi i osoba ostvaruje velike uspehe u životu. Međutim, ukoliko je aspektovan loše tj ukoliko sa drugim planetama gradi aspekte koji uzrokuju tenzije kao što su kvadrati ili opozicije osoba teže ostvaruje svoje potencijale i Jupiter je u tom slučaju manje darežljiv.
   Položaj Jupitera po astrološkim kućama ukazuje na one oblasti života u kojima najlakše možete ostvariti svoje potencijale i koje najlakše donose korist.

JUPITER U PRVOJ KUĆI

   Jupiter u prvoj kući u natalnoj karti najčešće ukazuje na harizmatičnost i na otvoren i slobodan pristup u komunikaciji u međuljudskim odnosima. Ukoliko Jupiter u ovom položaju gradi harmonične aspekte sa drugim planetama, osoba ima jak potencijal za privlačenje sreće u ljubavi i generalno u međuljudskim odnosima tako da shodno tome može najlakše doći do ostvarenja većeg poslovnog uspeha u onim oblastima u kojima se stavlja akcenat na komunikaciju i na kontakt sa ljudima. Ukoliko je Jupiter u prvoj kući loše aspektovan to neretko ukazuje na sporije i na otežano ostvarenje uspeha usled velike nestrpljivosti, brzopletosti, moguće izraženije pohlepe kao i zbog izraženije opasnosti od upuštanja u suvišne i nepotrebne rizike iz kojih osoba neretko izlazi kao gubitnik.

JUPITER U DRUGOJ KUĆI

   Jupiter u drugoj kući u natalnoj karti ukazuje na izražen smisao za praktično, tako da ukoliko je dobro aspektovan u ovom položaju osobi novac i prosperitet tako reći sami dolaze i osoba je sposobna da relativno rano dođe do sticanja većeg bogatstva. Međutim, kada je Jupiter u drugoj kući loše aspektovan, to neretko ukazuje na izraženiju opasnost od toga da se u osobi češće može javljati snažnija želja da troši više nego što je sposobna da zaradi tako da se neretko može i zaduživati i dovoditi sebe u vrlo nepoželjne situacije zbog česte nemogućnosti racionalnog raspolaganja novcem kao i zbog nerealne predstave o stvarnosti u kojoj egzistira.

JUPITER U TREĆOJ KUĆI

   Jupiter u trećoj kući u natalnoj karti najčešće ukazuje na izražene retoričke sposobnosti i na agresivan intelekt. Kada je u ovom položaju dobro aspektovan, Jupiter donosi neočekivanu sreću na putovanjima, osoba je vrlo komunikativna i ekstrovertna, radoznala i gladna novih saznanja. U slučaju harmoničnih aspekata u ovom položaju osobu često krasi visoka inteligencija i izuzetna sposobnost logičkog rasuđivanja tako da uz adekvatan trud i zalaganje na poslovno-finansijskom planu može ostvariti vrlo zavidne rezultate i biti na istaknutom položaju na društvenoj lestvici. U slučaju loše aspektovanog Jupitera u trećoj kući, osoba teže dolazi do nezavisnosti i do ostvarenja lične satisfakcije na poslovno-finansijskom planu. Takođe, u tom slučaju osoba je vrlo opterećena mišljenjem drugih osoba tako da neretko stavlja interese drugih ispred svojih i pre nastoji da ugodi drugima nego sebi.

JUPITER U ČETVRTOJ KUĆI

   Jupiter u četvrtoj kući u natalnoj karti neretko ukazuje na dobru organizovanost, na sposobnost na timski rad, velikodušnost i na snažan potencijal za ostvarenje vrlo harmoničnih porodičnih odnosa. Kada je u ovom položaju dobro aspektovan ukazuje na prisutan talenat za uspostavljanje dobre saradnje u međuljudskim odnosima, na veliku strpljivost i upornost i na sreću u onim oblastima koje se bave prošlošću i istorijom, etnologijom, genetikom i sl. Harmonični aspekti Jupitera u četvrtoj kući ukazuju i na moguće ostvarenje velike sreće kroz porodicu. Kada je Jupiter u ovom položaju loše aspektovan to neretko ukazuje na nemogućnost ostvarenja skladnih međuljudskih odnosa prvenstveno porodičnih, usled nedovoljne spremnosti na zajednička planiranja i kompromisna rešenja.

JUPITER U PETOJ KUĆI

   Jupiter u petoj kući u natalnoj karti često ukazuje na veselu narav, dobro raspoloženje, na potencijal za ostvarenje sreće u ljubavi i sa potomstvom. Jupiter naročito ispoljava ovakve svoje snažne pozitivne uticaje ukoliko je dobro aspektovan u ovom položaju sa drugim planetama, pa tako često donosi ogromnu sreću u ljubavi i sa potomstvom ukoliko gradi povoljne aspekte sa Venerom i Marsom. Kada je Jupiter u ovom položaju dobro aspektovan to često ukazuje na ostvarenje snažnije međusobne bliskosti u ljubavnom odnosu sa voljenom osobom, ljubavni odnos je pun strasti, romantičnih trenutaka i obostranog razumevanja na dubljem nivou. Takođe, dobri aspekti Jupitera u ovom položaju ukazuju i na to da je osoba sposobna da održi dovoljno optimističan životni stav čak i u vrlo teškim životnim situacijama. U slučaju loše aspektovanog Jupitera u ovom položaju, ovakve povoljnosti Jupiter može i u neuporedivo manjoj meri ispoljavati u životu ove osobe.

JUPITER U ŠESTOJ KUĆI

   Jupiter u šestoj kući u natalnoj karti neretko ukazuje na brz i agilan um kada su u pitanju poslovna planiranja, osoba ume da bude jako zahtevna i sklona samokritičnosti ukoliko se na poslovnom planu stvari ne odvijaju željenim tokom jer voli sigurnost i voli da bude dobro upoznata sa svim detaljima. Kada je Jupiter u šestoj kući dobro aspektovan, osoba može biti vrlo predana poslu i neretko ume da predvidi i razne detalje tako da je na poslovno-finansijskom planu snalažljiva, prilagodljiva i sposobna da dobro procenjuje prioritete što joj obezbeđuje i vrlo komforan i luksuzan život. Kada je Jupiter u ovom položaju loše aspektovan to neretko ukazuje na naglašenu potrebu da se do ostvarenja zacrtanih ciljeva na poslu dođe na zaobilazan način i pomoću rizičnih prečica što osobu neretko dovodi u vrlo nepoželjan položaj. Osim toga, loši aspekti Jupitera u ovom položaju ukazuju i na izraženiju opasnost od nedovoljne posvećenosti zdravlju.

JUPITER U SEDMOJ KUĆI

   Jupiter u sedmoj kući u natalnoj karti najčešće ukazuje na druželjubivost i na naglašenu mogućnost za ostvarenje dobrih i stabilnih međuljudskih odnosa. Kada je Jupiter u ovom položaju dobro aspektovan, kod ove osobe podstiče lakše aktiviranje snažnog potencijala za ostvarenje vrlo harmoničnog bračnog odnosa kao i poslovnih odnosa. U tom slučaju osoba je neretko sklona ostvarenju veoma stabilne i trajne ljubavne veze tj braka kao i konstantnom održanju i daljem unapređenju kvaliteta ljubavnog odnosa sa voljenom osobom. Osoba je u tom slučaju vrlo odana, poverljiva i nastoji da održi ravnotežu u ljubavnom odnosu kako na telesnom tj seksualnom tako i na višem duhovnom nivou. Loše aspektovan Jupiter u sedmoj kući ukazuje na to da osoba neretko zauzima kritičan i rezervisan stav prema voljenoj osobi a takođe, osoba je često i vrlo indiferentna kada je u pitanju razmena nežnih i strasnih osećanja sa voljenom osobom.

JUPITER U OSMOJ KUĆI

   Jupiter u osmoj kući u natalnoj karti neretko ukazuje na izraženu moć regeneracije na emotivnom planu gde je osoba sposobna da se za kratko vreme oporavi kada joj neko povredi osećanja. Osim toga, Jupiter u ovom položaju ukazuje i na mogući izraženiji seksualni nagon kao i na prisutno veliko interesovanje za proces transformacije i usavršavanja svog sopstva. Harmonični aspekti Jupitera u ovom položaju ukazuju na to da osoba tokom života može imati sreće sa novčanim dobicima kao i prilikom investiranja u poslove. Međutim, loše aspektovan Jupiter u osmoj kući ukazuje na skrivene opasnosti od neopreznosti u komunikaciji sa osobama iz poslovnog okruženja i na moguće javljanje učestalijih nesporazuma i neslaganja oko razlike u percepciji poslovne etike.

JUPITER U DEVETOJ KUĆI

   Jupiter u devetoj kući u natalnoj karti često ukazuje na otvoren i agilan um. Ova osoba može imati otvoreniji i optimističan pogled na život s tendencijom ka dubljoj percepciji čovekovog bivstvovanja i njegovog metafizičkog značenja na kosmološkom nivou razumevanja. Ovaj položaj Jupitera daje indicije za ostvarenje sreće u životu širenjem sopstvenih horizonata saznanja i najneposrednijim obogaćivanjem sebe novim saznanjima tako da praktična korist može doći preko pisanja, obrazovanja, putovanja itd. Kada je Jupiter u devetoj kući dobro aspektovan, osobi daruje naglašene potencijale da uz ostvarenje dobre poslovno-finansijske stabilnosti, tokom života doživi i neki vid slave. Ukoliko su aspekti Jupitera sa drugim nebeskim telima u ovom položaju disharmonični to ukazuje na izraženiju opasnost od težeg ostvarivanja ciljeva usled nedostatka samopouzdanja, preterane sklonosti ka samokritičnosti kao i usled češće snažnije inertnosti na poslovno-finansijskom planu.

JUPITER U DESETOJ KUĆI

   Jupiter u desetoj kući u natalnoj karti neretko daje indicije za postizanje zapaženijeg poslovno-finansijskog uspeha na relativno jednostavan način i uz malo napora. Osim toga, ova osoba često tokom života pretenduje i na to da doživi i neki vid slave pri čemu Jupiter može biti i naročito darežljiv ukoliko je u tom položaju i dobro aspektovan. Harmonični aspekti Jupitera u ovom položaju neretko ukazuju na vrlo istaknutu poslovnu karijeru i na ostvarenje zadovoljstva ili sticanje većeg bogatstva pomoću prirodnih sposobnosti, urođenog pragmatičnog uma i usled snažnijih predispozicija za to, koje osoba može prepoznati još u mladosti i iskoristiti takve potencijale na pravi način. S druge strane, loše aspektovan Jupiter u desetoj kući može ukazivati i na brojne blokade i ograničenja sa kojima se osoba neretko susreće na poslovno-finansijskom planu, tako da u velikoj meri može imati utisak da joj na poslu iz nekog neobjašnjivog razloga ništa ne ide od ruke.

JUPITER U JEDANAESTOJ KUĆI

   Jupiter u jedanaestoj kući u natalnoj karti neretko ukazuje na darežljivu i prijateljski nastrojenu osobu širokih shvatanja. Ovakva pozicija Jupitera često ukazuje i na veću spremnost osobe da pomaže bliskim osobama iz svog okruženja kao i na mogućnost ostvarenja uspeha u radu sa drugima. Jupiter u ovom položaju može biti i posebno darežljiv ukoliko je i dobro aspektovan sa drugim nebeskim telima tako da u osobi često podstiče lakše ostvarenje većih i ambicioznih planova. U tom slučaju osoba neretko dolazi i do ostvarenja krupnijih zacrtanih ciljeva, pri čemu veoma važnu ulogu može imati i pomoć i podrška najbližih osoba i prijatelja. Kada je ovako pozicioniran Jupiter loše aspektovan to je često pokazatelj nedovoljne motivisanosti na poslovno-finansijskom planu kao i nedovoljne ambicioznosti da se završi započeto. U tom slučaju osoba ima sklonosti da započinje više stvari odjednom koje usled gubitka početnog entuzijazma ne uspeva da privede kraju na adekvatan način i u predviđenom roku.

JUPITER U DVANAESTOJ KUĆI

   Jupiter u dvanaestoj kući u natalnoj karti generalno može ukazivati na velikodušnu osobu sa razvijenom empatijom i sposobnošću da kroz introspekciju dođe do bolje spoznaje sveta oko sebe. Takođe, ovako pozicioniran Jupiter neretko ukazuje i na izražene duhovne dispozicije i na sklonosti ka bavljenju duhovnim disciplinama, psihologijom, filozofijom, antropologijom ili astrologijom. Ukoliko je u dvanaestoj kući dobro aspektovan, Jupiter osobi obezbeđuje i dodatne mogućnosti za ostvarenje većeg uspeha u životu uz pomoć snažno razvijene intuicije, smirenosti duha ili uz pomoć jake i stabilne psihofizičke strukture ličnosti. Harmonični aspekti Jupitera u dvanaestoj kući neretko ukazuju i na intenzivan svež i mladolik spoljašnji izgled tako da osoba može veoma često predstavljati pravi ljubavni "magnet" za druge osobe. Loši aspekti Jupitera u dvanaestoj kući ukazuju na to da je osoba u ljubavnom odnosu neretko prava enigma za ljubavnog partnera i može joj biti teže da ostvari skladan ljubavni odnos usled naglašenije potrebe da prećuti istinu i usled nedovoljno otvorenog i nedovoljno jasnog iskazivanja najdubljih pozitivnih emocija.

Autor: Olivera Petković


IZRADA I TUMAČENJE NATALNOG HOROSKOPA

Copyright ©
Astrum.co.rs - Olivera Olja Petković

Autor svih tekstova na ovom sajtu je astrolog Olivera Olja Petković. Nije dozvoljeno preuzimati, kopirati ili objavljivati sadržaj koji se nalazi na ovom sajtu osim uz izričitu pismenu saglasnost autora jer u suprotnom svako neovlašćeno korišćenje predstavlja kršenje zakona o autorskim i srodnim pravima.