Venera - planeta ljubavi

VENERA U OVNU

Kada se Venera nadje u Ovnu, ona ukazuje na ogromnu količinu strasti i otvorenost prilikom iskazivanja osećanja u ljubavi. Takodje, Venera u Ovnu ukazuje na vrlo hrabre osobe koje se u ljubavi neće ustezati da svojoj voljenoj osobi uvek napomenu šta im smeta a šta godi i koje će se uvek truditi da poboljšaju kvalitet svoje veze. Ako je dobro aspektovana ove osobe teže vrlo zdravoj vezi punoj topline i medjusobnog uvažavanja. U svoj odnos unose veliku dozu seksualnosti, ali, ukoliko je u lošim aspektima, ove osobe su često sklone svadjama i raspravama i njihov odnos postaje veoma zategnut.

Pročitaj još: Venera u Ovnu - vatreni i zaljubljivi

VENERA U BIKU

U ovakvom položaju, Venera u ljubavnom odnosu često uzrokuje težnje ovih osoba za stavljanje većeg akcenta na materijalne vrednosti, pa tako ponekad može izgledati da ove osobe izgradjuju odnos na osnovama nekog interesa i da su emocije tek u drugom planu. Ove osobe su veoma organizovane pa ponekad čak i proračunate i u ljubavi se neretko vode isključivo razumom. Vole udobnost, u svojim vezama uživaju čulno i snažno, a kada se zaljube, ove osobe mogu biti veoma posesivne i ljubomorne.

Pročitaj još: Venera u Biku - ljubav se gradi
Planeta Venera

VENERA U BLIZANCIMA

Za osobe sa Venerom u Blizancima se često smatra da se u ljubavi teže vezuju za partnera i da su u nezanemarljivom broju slučajeva okrenute slobodnijem shvatanju ljubavnih veza, da su pre sklone avanturama i provodu i da ne vole kada im neko previše oduzima slobodu, a takođe u vezi sa tim često se smatra i da ove osobe imaju sklonost ka češćem menjanju partnera, eksperimentisanju u ljubavi i novim uzbuđenjima. Dublje razumevanje značenja Venere u Blizancima se, međutim, razlikuje od takvog generalizovanog tumačenja.

Pročitaj još: Venera u Blizancima - ljubav je traganje

VENERA U RAKU

Ovde je izražena ogromna količina emocija i ove osobe su izuzetno osetljive u ljubavi što može izazvati pojavu razočarenja pošto teže harmoniji u ljubavnom odnosu, tako da se može lako dogoditi da i najmanja sitnica i nesporazum negativno utiče na njih i budu obeshrabrene i utučene. Ove osobe su izuzetno ranjive, tako da, ukoliko su prisutni loši aspekti oni uzrokuju nestabilnost u njihovoj vezi i česte prepirke i svadje. Ukoliko su aspekti dobri, ljubav koju ove osobe osećaju prema svojim partnerima je postojana i može voditi ka sigurnom i uspešnom braku. Za ove osobe, takodje, često važi i to da su u ljubavi nenametljive, stidljive i nesigurne.

Pročitaj još: Venera u Raku - reka ljubavnih osećanja

VENERA U LAVU

Osobama kod kojih je Venera u Lavu ova planeta donosi gordost, strast, vernost, želju za dominacijom u vezi, kao i moguću pojačanu želju za uživanjem u čulnim zadovoljstvima u ljubavi tj u seksu. Ove osobe su vrlo uporne kako bi u ljubavi postigle ono što su naumile. A krajnji cilj im je svakako da zgrabe svoj "plen", stalno mu kupujući poklone, obasipajući ga ogromnom količinom paznje i ljubavi, uživajući u intimnim druženjima i čuvajući ga ljubomorno od drugih. Za ove osobe se generalno može reći da su uvek gladne ljubavi.

Pročitaj još: Venera u Lavu - zaljubljeni u ljubav

VENERA U DEVICI

Kada se Venera nadje u ovakvom položaju to često rezultira pojavom usamljenosti. Ovakvim osobama je teško da nadju sebi adekvatnog partnera, jer se u ljubavi pokazuju veoma probirljivim, tako da u suštini neretko vode usamljenički život i dosta pate. Ove osobe su sklone tome da u ljubavnom odnosu sve stvari detaljno analiziraju, drže stvari pod svojom kontrolom a Venera takav pristup Device ne dozvoljava, jer je ona otvorena za ljubav, strast, slobodu, mir i skladnost. U kombinaciji sa dobrim aspektima dosta toga se može popraviti, ali ukoliko su aspekti loši, ove osobe se često povlače u svoj svet.

Pročitaj još: Venera u Devici - san o savršenstvu

VENERA U VAGI

Kod osoba kojima je Venera u Vagi ova planeta ukazuje na izraženu iskrenost i poverenje u ljubavnom odnosu. Kada je partnerski ljubavni horoskop u pitanju ovakav položaj Venere kada je dobro aspektovana u horoskopu ljubavnih partnera ukazuje na lakše postizanje zdravog ljubavnog odnosa punog uzbudjenja, čistote i medjusobne naklonosti. Kod ovih osoba vrlo često je karakterističan prijatan fizički izgled ili harizmatična dopadljivost (naročito kod žena) a osim toga, ćesto je razvijen i intelekt što ove osobe čini posebno privlačnim i stavlja ih u prednost nad drugima.

Pročitaj još: Venera u Vagi - put do najlepše ljubavne harmonije

VENERA U ŠKORPIJI

U zavisnosti od toga da li su ostali aspekti dobri ili loši, Venera u Škorpiji donosi ili čistu ljubav ili ljubav "uprljanu" preteranom posesivnošću ili bezrazložnom ljubomorom. Ovde je karakteristična ogromna količina seksualne energije i snažna emocionalnost što ove osobe čini fatalno privlačnim za suprotan pol. Ukoliko su i drugi aspekti dobri, Venera u ovom slučaju ukazuje na skladan i kvalitetan ljubavni odnos a ove osobe su veoma verne i predane svojoj voljenoj osobi. Ukoliko su drugi aspekti loši, ova kombinacija čini da su ove osobe i nesvesno sklone manipulisanju u vezi.

Pročitaj još: Venera u Škorpiji - učiniće sve za ljubav!

VENERA U STRELCU

Venera u ovom položaju neretko ukazuje na vrlo otvorene i iskrene osobe u ljubavi koje su pune samopouzdanja, često su galantne i bez predrasuda. Ovakvim osobama nije teško da se u ljubavi prilagode partneru jer su najčešće spremne za kompromisna rešenja i dogovore. U svoj ljubavni odnos vole da unose novine tako da njihovim partnerima kraj njih nikada nije dosadno.

Pročitaj još: Venera u Strelcu - uzvišena, božanska ljubav

VENERA U JARCU

Za osobe kojima se Venera nalazi u Jarcu važi to da su u ljubavnim odnosima često hladne i ohole, cene nadmoćnost i za partnera sebi češće biraju imućnije osobe koje su na dobrim društvenim položajima, uzbudjuje ih moć partnera jer Venera u Jarcu donosi sklonost ka ovakvim podsvesnim materijalizovanim shvatanjem ljubavi. Ukoliko su drugi aspekti dobri, oni mogu popraviti stvari, i u tom slučaju ove osobe su veoma privržene partneru i porodici.

Pročitaj još: Venera u Jarcu - Snežna kraljica na vrhu planine

VENERA U VODOLIJI

Ovakav položaj Venere u vizionarskoj Vodoliji ukazuje na to da ove osobe mogu snažno težiti punoj ravnopravnosti i dogovoru prilikom donošenja bilo kakvih odluka u ljubavnoj vezi, a takodje, prisutna je i velika sloboda koju svojim partnerima umeju da daju. Privlače ih neobične i interesantne osobe od kojih takodje očekuju da ih nikada ne lišavaju slobode. U ljubavnom odnosu su retko ljubomorne a takodje ih neretko krasi razumevanje prema drugima, tako da ih ove pozitivne osobine u ljubavi čine i izuzetnim prijateljima svojim voljenim osobama koje će biti spremne da saslušaju i budu im oslonac u životu.

Pročitaj još: Venera u Vodoliji - pogled u lepšu budućnost

VENERA U RIBAMA

Ovakav položaj Venere pokazatelj je iskrene i čiste ljubavi koju osobe sa takvim položajem mogu ponuditi onome ko ih u dovoljnoj meri zainteresuje. U ljubavni odnos se upuštaju često zbog same ljubavi tj nemotivisano nekim materijalnim interesom ili nekom lošom namerom, jer Venera u Ribama samo dodatno razbuktava senzitivnost i njihovu potrebu za pravom i iskrenom ljubavlju. Ovim osobama se u velikom broju slučajeva jednostavno veruje jer su retko spremne na nešto loše i podmuklo u svojoj vezi, osim u nekim slučajevima i to neretko kada se sa Venerom grade pojedini loši aspekti jer su tada ove osobe ponekad sklonije glumi u ljubavi kao i izigravanju žrtve u ljubavi.

Pročitaj još: Venera u Ribama - ljubav u snu i na javi

Autor: Olivera Petković


IZRADA I TUMAČENJE NATALNOG HOROSKOPA

Copyright ©
Astrum.co.rs - Olivera Olja Petković

Autor svih tekstova na ovom sajtu je astrolog Olivera Olja Petković. Nije dozvoljeno preuzimati, kopirati ili objavljivati sadržaj koji se nalazi na ovom sajtu osim uz izričitu pismenu saglasnost autora jer u suprotnom svako neovlašćeno korišćenje predstavlja kršenje zakona o autorskim i srodnim pravima.